Zdroj: chillin.sk

Tento jemný a nadýchaný tvarohový koláčik si obľúbi celá vaša rodina!

Potrebujete

  • 1 kg tvarohu
  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 1,5 PL škrobu
  • 1 PL krupice
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 tabuľka čokolády
  • Hrozienka

Postup

  1. Vajcia si zmiešajte s cukrom, pridajte tvaroh a citrónovú šťavu.
  2. Dôkladne všetko premiešajte. Pridajte krupicu, škrob a opäť pomiešajte. Nakoniec nezabudnite ani na hrozienka s množstvom podľa vlastnej chuti. Zmes vylejte do formy na pečenie.
  3. Pečte v rúre pri teplote 180-200 stupňov približne 30-40 minút.
  4. Hotový koláčik nechajte vychladnúť a polejte roztopenou čokoládou.
  5. Môžete servírovať. Dobrú chuť!

Ak pripojíte aj vašu fantáziu, môžete do cesta pridať aj škoricu, citrónovú alebo pomarančovú kôru, zázvor, muškátový oriešok, iné bobuľovité ovocie, sušené ovocie či orechy.


Diskusia: Čo si o tom myslíte?
ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK