Praktické tipy, ako podporiť imunitu a vyhnúť sa vírusom

Zdroj obrázku: Repina Valeriya / Shutterstock.com
0 24

Sezóna nachladnutí a chrípky je v plnom prúde a prirodzene, každý z nás sa jej chce vyhnúť. Správnou životosprávou a životným štýlom im ale dokážeme predísť.

V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme praktické rady, ako podporiť imunitu a vyhnúť sa vírusom.

Vyskúšajte tinktúru z medu, zázvoru, cesnaku a citrónu

Ak chcete podporiť imunitu, aby lepšie odolávala vírusom, spravte si domu túto tinktúru zo surovín, ktoré bežne počas jesene a zimy konzumujete. Nezabúdajte ale kúpiť kvalitný včelí med.

Z týchto surovín vytvoríte rozmixovaním kašu, ktorú skladujte v chladničke a preventívne užívajte každý deň. Vyhnete sa tak prechladnutiu, ale aj chrípke. Užívajte 1-2 lyžičky denne.

Pravidelne vetrajte a udržiavajte primeranú interiérovú teplotu

Vírusy môžu na vás číhať aj doma. Aby ste sa im vyhli, okrem čistenia úchytiek, kľučiek odporúčame pravidelne vetrať. Počas zimy hlavne nárazovo a nezdržiavať sa v miestnosti s otvoreným oknom.

Zároveň miestnosti neprekurujte. Príliš suchý vzduch môže vysušiť vaše sliznice, ktoré tak budú náchylnejšie voči vírusom. Aj primeraná interiérová teplota vás vie ochrániť pred vírusmi.

Užívajte propolisovú tinktúru

Propolis je zmes včelieho vosku, živicových látok, balzamov a éterických olejov a má množstvo priaznivých účinkov na ľudský organizmus. Stimulujte imunitný systém, pôsobí protivírusovo a protibakteriálne a práve preto vám ho odporúčame konzumovať v prechodnom a zimnom období.

Na podporu imunity je skvelá práve propolisová tinktúra zo 100% propolisu. Jej užívaním dokážete predchádzať prechladnutiu, chrípke a celkovo, váš organizmus bude odolnejší voči vírusom.

Pohyb na čerstvom vzduchu

Aj pohyb na čerstvom vzduchu, za každého počasia, dokáže podporiť váš imunitný systém. Samozrejme je dôležité nezabúdať primerane sa obliekať k aktuálnemu počasiu. Vrstvenie a nosenie kvalitných materiálov vás ochráni pred prechladnutím.

Leave A Reply

Your email address will not be published.