Firma Zeiss ponúka množstvo kvalitných produktov pre poľovníkov

1 563

Dôležitou súčasťou poľovníckej výbavy sú rôzne optické prístroje. Medzi tie najzákladnejšie patrí puškohľad a ďalekohľad, ale pre poľovníkov veľmi užitočné (keďže v revíre sa nepohybujú len počas dňa) sú aj nočné videnia, či termovízie.

Ďalekohľady v rôznych cenových kategóriách

 Jedným z lídrov v tejto oblasti je aj nemecká firma Zeiss. Ide dokonca o jednu z najstarších spoločností v odbore optiky. Predchodcu súčasnej spoločnosti Zeiss založil v Jene nemecký priemyselník a optik Carl Zeiss ešte v roku 1846. Čo teda v súčasnosti ponúkajú poľovníkom?

Začnime ďalekohľadmi. Tie Zeiss vyrába v rôznych cenových kategóriách, takže kvalitný a spoľahlivý ďalekohľad môžete mať bez ohľadu na to, koľko chcete do neho investovať. Aj základné modely za pár stoviek eur majú robustnú konštrukciu, vďaka čomu zvládnu aj náročné podmienky. A pritom je zachovaná ich nízka hmotnosť.

Samozrejme ak túžite po tom najlepšom, čo na trhu s ďalekohľadmi môžete mať, Zeiss má v ponuke aj špičkové modely. Tie už síce stoja kľudne aj niekoľko tisíc eur, ale ponúkajú také technické vychytávky ako 20 – násobné zväčšenie, či mechanickú stabilizáciu obrazu.

Bohatý výber puškohľadov a niečo aj pre tých, ktorí potrebujú mať prehľad aj v tme

 Podobne variabilná je aj ponuka Zeiss puškohľadov. Presvedčiť sa o tom môžete v každom dobrom poľovníctve. Ani základné modely Zeiss puškohľadov nerobia kompromisy v kvalite a robustnosti. A top modely sa radia medzi úplnú špičku. Bez ohľadu na to aké sú vaše požiadavky na dobrý puškohľad, Zeiss má v ponuke niečo pre vás.

Čo sa týka trhu s termovíziami a prístrojmi na nočné videnie, treba povedať, že ponuka Zeiss nie je až taká bohatá v porovnaní s výrobcami, ktorí sa vyložene zameriavajú na tieto druhy optických prístrojov. Ak však hľadáte kvalitný produkt, s ktorým „neostanete v tme“, Zeiss vám ho zaručene ponúkne.

Zdroj obrázka:

Autor: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com