Jednoduché a pritom praktické rady, ktoré oceníte pri zariaďovaní holobytu

Podlaha
5 609

Kúpa nového bytu patrí k finančne náročným. Aj keď sa podmienky na získanie hypotéky výrazne sprísnili, neprispelo to k výraznému poklesu záujmu o kúpu nehnuteľností. Rodiny aj napriek riziku zadĺženia sa a problémom so splácaním hypotéky neváhajú vziať si hypotéku.

Ak ste si kúpili holobyt a plánujete v najbližšej dobe zariaďovať, ponúkame vám pár praktických rád, ktoré oceníte pri zariaďovaní.

Nešetrite na podlahovej krytine a vyberajte nadčasovú

Ak plánujete výmenu podlahy, uprednostňujte nadčasové podlahové krytiny v modernom prevedení, ktoré sú vysoko vodeodolné, protišmykové, v morení ľahko prispôsobiteľnom moderným trendom a samozrejme vysokej kvality, takže žiadne praskanie jednotlivých podlahových dielov hroziť nebude.

Jednou z takýchto podlahových krytín sú aj vinylové podlahy. Ak uvažujete o podlahovom vykurovaní, práve kvalitné vinylové podlahy sú najvhodnejšie pre podlahové vykurovanie. Ich výhodou je predovšetkým široká škála štýlov, jednoduchá údržba, nižšie náklady, odolnosť (vhodná do priestoru s vysokou prevádzkou), vodeodolnosť a samozrejme protišmykovosť.

Pri výbere podlahovej krytiny je dôležité poznať rozmery miestností a vybrať takú podlahovú krytinu, ktorá sa hodí do celej domácnosti. Celistvosť podlahy je dôležitá. Je lepšie, ak zvolíte jednu podlahovú krytinu, ktorú budete pokladať rovnakým smerom v každej miestnosti. Miestnosti tak budú poprepájané a docielite tak optické zväčšenie miestností.

Vyberajte nadčasovú podlahu, ktorá sa vám bude hodiť aj v budúcnosti. Ak ale máte v domácnosti perfektné drevené parkety, neodstraňujte ich, ale si ich ponechajte. Drevené parkety sú v súčasnosti veľmi obľúbené a viaceré predajne podláh si pochvaľujú zvýšený záujem o moderné drevené parkety.

Nábytok laďte s podlahou

Keď už sme pri podlahách, jednou veľmi dôležitou a zároveň praktickou radou je ladenie nábytku k podlahe. Farebné prevedenie podlahy musí ladiť s farebným prevedením nábytku. Nábytok nesmie splývať s podlahou. Odporúčame vám preto vziať vzorku podlahovej krytiny do predajne s nábytkom a pri výbere nábytku túto vzorku prirovnávať k nábytku.

Zdroj obrázku:
PointImages / Shutterstock.com