Ako chrániť svoj imunitný systém v zimnom období?

Zvyšovanie imunity
5 683

Aj keď väčšina z nás by si už priala koniec zimy, na to si ešte musíme pár týždňov počkať. Začiatkom januára na naše územie prišla pravá zima a na väčšine územia nasnežilo. Počas tejto zimy nám spôsobuje vrásky na čele aj pandémia koronavírusu. Prirodzene, cez zimu býva imunitný systém kvôli znižujúcemu sa vitamínu D ohrozený a o to viac, keď sa k tomu pridá aj riziko nákazy novým koronavírusom.

Ako chrániť svoj imunitný systém v zimnom období?

Časté vetranie

Ak chcete počas vykurovacej sezóny ochrániť svoj imunitný systém, nezabúdajte pravidelne vetrať. Prísun čerstvého vzduchu bude mať pozitívny vplyv na váš imunitný systém. Ak by ste totiž nevetrali a miestnosti ešte aj príliš prekurovali, spôsobilo by to vysušenie slizníc a jednoduchšie preniknutie vírusov do vášho organizmu, čo by automaticky oslabilo váš imunitný systém. V prípade príliš suchého vzduchu sa odporúča použiť zvlhčovače vzduchu.

Časté vetranie interiérových priestorov, v zime skôr nárazové vetranie, vám pomôže ochrániť váš imunitný systém.

Doplňte vitamíny zvýšenou konzumáciou ovocia a zeleniny

Imunitný systém ochránite aj zvýšenou konzumáciou ovocia a zeleniny. V tomto období by ste mali zvýšiť predovšetkým príjem vitamínu C a D, ktoré sú pre imunitný systém veľmi dôležité. Robievajte si ovocné a zeleninové šaláty, smoothies, alebo si ich nakrájajte na tanier na kúsky. V tomto období je potrebné dennodenne prijímať vitamín C a D, aby sa váš imunitný systém neoslabil.

Pomôcť si ale môžete aj konzumáciou tabletiek na imunitu. Vyberajte tabletky na imunitu, ktoré vášmu imunitnému systému pomôžu odolávať vírusom.

Ak chcete chrániť svoj imunitný systém pred oslabením v zimnom období, okrem častého vetrania a dopĺňania vitamínov konzumáciou ovocia a zeleniny odporúčame chodiť pravidelne na prechádzky do prírody, pretože práve čerstvý vzduch posilňuje náš organizmus a imunitný systém.

Zdroj obrázku:
eldar nurkovic / Shutterstock.com