Podporte svoju imunitu v tomto kritickom období

Zdravá výživa
3 072

Náš imunitný systém dostáva v tomto období mimoriadne zabrať. Vírusové ochorenie číha na nás na každom rohu a preto je na nás, aby sme toto ťažké obdobie zvládli. V tomto období navyše hrozí aj prechladnutie či chrípka, preto by sme nemali nič podceniť a mali by sme podniknúť opatrenia, ktoré ochránia náš imunitný systém.

Vrstvenie oblečenia

Skoro ráno býva chladno a v posledných dňoch nás prekvapili aj nočné mrazy. Aj v najbližších dňoch sa očakáva, že zima sa ešte ukáže v plnej paráde a práve preto skúste vrstviť oblečenie a prispôsobovať outfit práve aktuálnym teplotám. Vrstvenie je v tomto prípade nevyhnutné, má chrániť vaše zdravie a imunitný systém pred oslabením.

Nezabúdajte si chrániť rizikové miesta ako kríže, chodidlá, členky, krk a spánkovú oblasť.

Vyskúšajte výživové doplnky

V tomto období okrem užívania vitamínov v podobe potravín môžete užívať aj výživové doplnky. Odporúčame vyskúšať účinnú Chlorellu, ktorá má schopnosť na seba viazať ťažké kovy a toxíny, zlepšuje trávenie a chráni mozog i srdce. Je zdrojom mikroživín a je bohatá na vitamíny a minerály. Z vitamínov obsahuje najmä vitamíny skupiny B, najmä B12 a z minerálov je to fosfor, vápnik, draslík, železo.

Odporúčame aj vitamín C, hlivu ustricovú, či rakytníkový olej.

Potraviny, ktoré by ste mali jesť

Ak chcete podporiť imunitný systém, odporúčame vám konzumovať tieto potraviny, bylinky – zázvor, kyslú kapustu, rakytník, citrusové plody, zelenú papriku, listovú zeleninu, oriešky, semienka, vrátane zdravých chia semienok, jablká, kefír, cesnak, cibuľu, či lipové kvety, šalviu, medovku.

Podporte svoj imunitný systém zvnútra a nezabúdajte sa dôkladne obliekať. Aj keď slnko môže svietiť, nezabúdajte, že na začiatku jari je slnko ešte zubaté a môže sa stať, že podcenením situácie sa u vás objaví nádcha, či škriabanie v krku.

Zdroj obrázku: 
2M media / Shutterstock.com