Ktoré miesta v kuchyni by sme mali čistiť častejšie?

Kuchyňa
5 625

V kuchyni pripravujeme obľúbené jedlá a častokrát aj jedávame. Nakoľko je to miestnosť, kde sa pracuje s jedlom, vyžaduje si to pravidelnú údržbu povrchov.

Ktoré miesta v kuchyni by sme ale mali čistiť častejšie?

Kovania na nábytku

Úchytky a kovania na nábytku sú najšpinavším miestom v celej kuchyni. Pri príprave jedál otvárame jednotlivé skrinky, či zásuvky práve s pomocou moderných kovaní na nábytku. Ani si neuvedomujeme, ale zvyšky potravín, ktoré sa nám zachytili na prstoch, prenášame na kovania na nábytku. Odporúčame vám preto dôkladne čistiť všetky kovania na nábytku. Zabránite tak prenosu zvyškov potravín po celej kuchyni a zároveň chránite kovania pred znehodnocovaním.

Priestor pod kuchynskými pomôckami na pracovnej doske

Na kuchynskej pracovnej doske máme viaceré kuchynské pomôcky, bez ktorých si varenie nevieme predstaviť. Je to kuchynský robot, mikrovlnka, ale aj stojan na nože, či stojan s koreničkami. Pravidelne čistite priestor pod kuchynskými pomôckami umiestnenými na pracovnej doske. Ani si neuvedomíte a pri príprave jedál vám pod tieto kuchynské pomôcky spadnú omrvinky, či kúsky mäsa, či zeleniny, ktoré začnú časom hniť a zapáchať. Automaticky sa vám tam začnú množiť baktérie. Dávajte ale pozor na priestor okolo kvalitných výsuvných zásuviek. Nesmie sa vám do týchto priestorov dostať žiadna voda, či chémia.

Umývanie elektrickej rúry a varnej dosky

Pravidelné čistenie si zaslúži aj elektrická rúra a varná doska. Zaschnuté zvyšky potravín, ale aj olej dokážu toto vybavenie kuchyne znehodnotiť. Odporúčame používať prostriedky, ktoré neznehodnotenia toto vybavenie, ale zároveň vám pomôžu udržiavať tieto plochy čisté.

Ak budete pravidelne umývať vnútro rúry, zabránite hrdzaveniu, ale aj znečisteniu dvierok elektrickej rúry. Rúry a varné dosky budú aj napriek pravidelnému používaniu vyzerať ako nové.

Zdroj obrázku:
Photographee.eu / Shutterstock.com