Praktické rady, ako zariaďovať obývačku

Obývačka
5 558

Spoločenská miestnosť ako obývačka si vyžaduje dostatočnú prípravu pred zariaďovaním a kupovaním nábytku. Jedná sa o miestnosť, kde prijímame návštevy a kde sa s rodinou stretávame, preto musí byť štýlovo zariadená, aby sme sa v nej cítili príjemne za každých okolností.

Aké praktické rady oceníte pri zariaďovaní obývačky?

Ako prvú objednávajte sedačku

Pri zariaďovaní obývačky by ste si mali spraviť prieskum medzi obchodmi predávajúcimi sedačky. Sedačka je solitér a práve preto by mala byť vyberaná ako prvá. Pri výbere je potrebné zohľadniť nielen materiál, farbu, ale predovšetkým veľkosť. Až po objednaní sedačky môžete vyberať novú obývaciu stenu.

Ladenie obývacej steny s podlahou

Ak už budete mať objednanú sedačku, potom prichádza na rad výber obývacej steny. Tú samozrejme vyberajte podľa rozmerov miestnosti. Dôležité ale je ladenie obývacej steny s podlahou. Nová obývacia stena nesmie byť farebnee totožná s podlahou. Mohla by splývať.

Nepomôže vám ani to, že zatiahnete rolety.

Ak máte podlahu svetlú, odporúčame skôr tmavšie obývacie steny. Ak máte tmavú, oceníte skôr svetlé obývacie steny.

Minimum dekorácií a kvety

Obývacia miestnosť by nemala byť zahltená veľkým množstvom dekorácií. Odporúčame kúpiť pár farebne neutrálnych váz, sošiek. Uprednostnite skôr živé kvety v kvetináčoch. Môžete ich pokladať na parapety, ale môžete ich dávať aj na police, ktoré bývajú súčasťou obývacích zostáv.

Nezahlcujte obývačku veľkým množstvom nábytku. Stavte skôr na minimalizmus. Miestnosť si môžete oživiť, spestriť výberom farebnejších dekoračných vankúšov, koberca, či diek.

Veľmi obľúbeným prvkom obývačiek sú biele steny, avšak jedna stena býva farebná. Je to stena za nábytkom, ktorá tak zvýrazní samotnú obývaciu stenu – najdôležitejší nábytok v obývačke.

Odporúčame hnedú farbu, svetlú sivú, béžovú, či škoricovú farbu.

Zdroj obrázku:
Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com