Na čo nezabudnúť pred motorkárskou sezónou?

Motorka na ceste
5 629

Aj keď teploty vhodné pre jazdu na motorke máme už dlhšie, ešte stále býva dosť upršaných dní. Avšak s približujúcim sa letom by sa to malo zlepšiť a dní ideálnych pre jazdu na dvoch kolesách by malo byť viac. Máte pripravenú potrebnú výbavu?

Rukavice pre dokonalú kontrolu vašej motorky

Rátame s tým, že motorku máte v poriadku a nedočkavo čaká, kedy s ňou vyrazíte na cesty. Dobrá prilba je základ, ktorý netreba ani pripomínať. Ale máte postarané aj o vaše dlane a chodidlá?

Nemusíte byť ani motorkár, aby ste vedeli, že bez rukavíc by jazda na motorke zrejme nebola ideálna. Stačí si vyskúšať prejsť niekoľko desiatok kilometrov na bicykli bez rukavíc a hneď to musí byť každému jasné.

Bez rukavíc na motorku by jazda na nej bola podstatne menej pohodlná a hlavne nebezpečnejšia, keďže moto rukavice zlepšujú uchopenie riadidiel a samozrejme chránia v prípade, že dôjde k pádu.

Okrem delenia podľa ročného obdobia na letné a zimné, môžeme moto rukavice rozdeliť do dvoch základných kategórii. Športové, podobné tým aké majú jazdci MotoGP a turistické, ktoré vám zaručia najvyšší možný komfort pri dlhých jazdách počas objavovania nepoznaných ciest. Samozrejme, na svoje si pri výbere rukavíc prídu aj dámy, motorkárky.

Hádam ste nechceli ísť v botaskách?

Rovnako ako ruky aj nohy by mali byť pri jazde maximálne chránené bez obmedzenia pohodlia. Čižmy na motorku môžeme deliť podobne ako rukavice.

Športová pretekárska obuv pre všetkých nadšencov rýchlych strojov. Turistická moto obuv, ktorá vás bude chrániť počas dlhých kilometrov a zároveň sa aj na konci jazdy budete cítiť rovnako komfortne ako na začiatku vďaka priedušnej, ale zároveň vodeodolnej membráne.

Naviac pre milovníkov a milovníčky nielen jazdy na motorke, ale aj elegancie, sú ideálne kvalitné ručne vyrábané kožené topánky, pri ktorých by ste ani nepovedali, že sú určené pre motorkárov. Elegantný dizajn sa však nepodpísal na bezpečnosti a tak nielen vyzerajú skvelo, ale stále sú bezpečné.

Zdroj obrázka:
Autor: LightField Studios / Shutterstock.com