Detaily, ktoré rozhodujú o životnosti vybavenia kúpeľne

Kúpeľňa
5 660

Miestnosť, kde vykonávame hygienické návyky, patrí k najrizikovejším miestnostiam. Práve v týchto priestoroch hodnoty vlhkosti stúpajú najvyššie a práve preto by sme mali robiť všetko pre to, aby sme tieto hodnoty znížili a zabránili znehodnoteniu vybavenia kúpeľne.

Aké detaily ale rozhodujú o životnosti vybavenia kúpeľne?

Škárovacia hmota

Maličkosť, ale zároveň veľmi dôležitá súčasť kúpeľne. Škárovacia hmota dokáže ovplyvniť životnosť vybavenia kúpeľne vo veľkom. Práve v škárovacích hmotách (tých nekvalitných) vzniká pleseň, ktorá sa neskôr môže rozšíriť do ďalších škár a znehodnocovať aj nábytok v kúpeľni.

Odporúčame vám sústrediť sa nielen na výber farby škárovacej hmoty, ale aj na jej vlastnosti. Dôležité je, aby vami vybratá škárovacia hmota bola vodoodpudivá a aby v nej nemala možnosť vznikať pleseň.

Dôležitá je samozrejme ochrana škárovacej hmoty. Čistite ju kvalitným prípravkom a nezabúdate mokré obkladačky a škáry dôkladne vyutierať.

Kvalitný obklad a dlažba

Práve vhodným výberom obkladu a dlažby dokáže predísť menším nehodám. Akonáhle by ste sa rozhodli pre lacnejšiu dlažbu a obklad, môžete počítať s praskaním obkladačiek, ich pracovaním. Pomôcť vám môže nový tesniaci tmel, ale lepšia je investícia do kvalitného obkladu a dlažby.

Čistenie vaňovej zásteny a dverí sprchového kúta

Či už máte vaňu, alebo sprchový kút, práve toto zariadenie by si zaslúžilo najviac pozornosti. Každý týždeň preto okrem povrchu vane, či umývania sprchovej vaničky čistite aj vaňovú zástenu, či dvere sprchového kúta. Práve v škárach sa začína tvoriť pleseň, ak toto vybavenie pravidelne nečistíte. Určite by nikto z vás nechcel mať vaňové zásteny, či dvere sprchového kúta zaplesnené.

Myslite na kúpeľňové zariadenie a predĺžte životnosť všetkému, čo sa v kúpeľni nachádza. Nedajte plesniam žiadnu šancu a tešte sa z modernej kúpeľne dlhé roky.