Ako najlepšie zabezpečiť ľubovoľný objekt?

Kamerový systém
5 778

Pri riešení zabezpečenia nejakého objektu pred neželanými návštevníkmi je samozrejme prvoradé zabrániť, aby sa niekto nepovolaný do objektu dostal. Najlepšie je totižto krádežiam, či poškodeniam majetku predchádzať, ako potom riešiť následky.

Majte informáciu v momente ako do vášho objektu vkročí niekto nepovolaný

Samozrejme, vždy môžu nastať prípady, že sa aj napriek zabezpečeniu do stráženého objektu dostane niekto, kto tam nemá čo hľadať. Vtedy je dobré o tom včas vedieť, aby sa dalo čo najskôr reagovať.

K tomu všetkému vám pomôže spoľahlivá elektrická zabezpečovacia signalizácia, ktorá sa označuje aj skratkou EZS. Ako vlastne takáto EZS vyzerá? Jej „mozgom“ je ústredňa, ktorá vyhodnocuje informácie z rôznych detektorov rozmiestnených po objekte.

Tieto detektory môžu byť rôzne podľa podnetov, na ktoré reagujú. Najčastejšie sa používajú detektory pohybu, ktoré zistia pohyb v objekte na základe teplotných zmien. Častými sú však aj detektory rozbitia skla, ktoré reagujú na frekvencie typické pre zvuk rozbitého tabuľového skla.

Polícia nestihla prichytiť páchateľa pri čine? Kamery áno

Ak ústredňa podľa informácií z jednotlivých detektorov vyhodnotí narušenie objektu, spustí varovanie. To môže mať rôzne podoby. Typické sú sirény, ktoré dajú každému v okolí najavo, že sa niečo deje. Pomocou rôznych komunikátorov však môže zodpovedná osoba dostať aj SMS správu, ktorá ho informuje, že bolo zaznamenané narušenie objektu. Môže tak ísť skontrolovať objekt a informovať aj políciu.

V prípade, že objekt sa nachádza na odľahlejšom mieste a je pravdepodobné, že páchateľ stihne po spustení poplachu ujsť, k jeho identifikácii a dolapeniu významnou mierou pomôžu kvalitné kamerové systémy. Tie nepretržite monitorujú objekt a jeho bezprostredné okolie a v prípade, že sú šikovne rozmiestnené, žiadna osoba neunikne bez toho, aby ju aspoň niektoré z kamier zaznamenali.

Zdroj obrázka:
Andrey_Popov / Shutterstock.com