Najlepšia technika tlače pre reklamný textil? Rozhodne sieťotlač

Zdroj obrázku: 4evablaze / Shutterstock.com
809

Rôzne druhy textilu s potlačou patria k najobľúbenejším reklamným predmetom. Či už má takýto textil slúžiť na propagáciu nejakej firmy, podujatia, alebo prakticky čohokoľvek, rozhodne je to stávka na istotu.

Dlhodobá trvanlivosť farieb a potlače samotnej je ideálna pre reklamný textil

Medzi najžiadanejšie druhy textilu na potlač patria tričká s vlastnou potlačou. Existuje viacero techník, ktorými je možné potlač tričiek a ďalšieho textilu realizovať. Spomedzi všetkých vyniká sieťotlač.

Táto technika vám zaručí dlhodobú trvanlivosť potlače a taktiež stálosť farieb. Platí to aj v prípade častého nosenia a prania. Pomocou sieťotlače je možné reprodukovať aj náročnejšie grafické predlohy a to vrátane plnofarebných rastrových fotografií.

Sieťotlač zvládne aj neštandardne umiestnenú potlač (napríklad bok trička pri bezšvovom textile) v rôznych veľkostiach a je možné ju doplniť rôznymi špeciálnymi efektmi. Pod týmito špeciálnymi efektmi si môžete predstaviť napríklad fosforeskujúce farby, imitáciu rôznych materiálov, či takzvaný puff efekt (plastický efekt s mierne oblými hranami). A to rozhodne nie sú všetky.

Sieťotlač je vhodná na rôzny textil a hlavne na väčšie zákazky. Vtedy je aj skutočne lacná

Čo sa finančnej náročnosti týka, je závislá od počtu tlačených kusov. Keďže príprava sieťotlače patrí k tým pracnejším, najviac sa oplatí pri veľkých zákazkách v stovkách kusov. Vtedy je dokonca výrazne najlacnejšia v porovnaní s ostatnými technikami potlače.

Nemyslite si však, že sieťotlač je vhodná len na tričká. Možno ju aplikovať aj na iný textil, napríklad na batohy s potlačou, ktoré majú široké možnosti využitia a sú obľúbené hlavne medzi mladšími ročníkmi. Ale vo všeobecnosti sa dá použiť prakticky na akýkoľvek textil.