Najväčší nepriatelia vašej domácnosti počas letného obdobia

Žalúzie
3 167

Dostali sme sa do ročného obdobia, kedy je vonku svetlo od skorého rána do večera a aj teploty (zatiaľ veľmi) pomaly, ale isto stúpajú. To okrem množstvá radostí prináša aj dve nevýhody, ktoré spolu tak trochu súvisia.

Nepozvaní návštevníci

Akonáhle prídu skutočné letné horúčavy, bude prakticky nemožné vetrať cez deň. Horúci vzduch by sa vám „vovalil“ dovnútra a mohli by ste sa dať rovno do plaviek a aj tak by ste sa potili. A to by ste nemuseli ani nič robiť, stačilo by sedieť na gauči.

Vetrať je tak možné len po západe slnka, kedy vzduch vonku aspoň trochu ochladne. Ak však doma ešte niečo robíte a potrebujete mať rozsvietené svetlo, je vtedy celkom isté, že cez otvorené okno sa do vašej domácnosti začne zlietavať rôzny viac, či menej nepríjemný hmyz.

Na takýchto neželaných návštevníkov nie je nič lepšie ako siete proti hmyzu. Je to maximálne účinná pomôcka a pritom ich montáž a demontáž na okenný rám už nemôže byť jednoduchšia. A je úplne jedno, či máte plastové, drevené alebo hliníkové okná.

Neznesiteľné teplo

Hmyzu sme sa teda zbavili, ale čo to horúce slnko? Ak vám klasické žalúzie prídu málo elegantné a chceli by ste nejaký originálnejší spôsob tienenia, vyberte si z ponuky vertikálnych žalúzií.

Môžete si vybrať, či chcete látkové alebo drevené lamely a vhodnou voľbou farby, prípadne kombináciou dvoch farieb, získate nielen praktický, ale aj naozaj elegantný doplnok interiéru. Namontovať ich môžete rovno na strop alebo na stenu. Ich výhodou je aj to, že nimi môžete okrem klasických okien zatieniť aj atypické okná alebo iné stavebné otvory.

Dokonca si môžete zvoliť zo štyroch typov sťahovania lamiel. Smerom k alebo smerom od ovládania, od stredu do strán (ako opona) alebo zo strán do stredu. Tento posledný spôsob je vhodný pri oknách, ktoré majú široký stredový predel, ktorý by ste chceli zakryť.

Zdroj obrázka:
Autor: OBprod / Shutterstock.com