Ako predchádzať problémom so zubami? Toto možno nerobíte

5 704

Zubom často venujeme oveľa viac starostlivosti ako zvyšku nášho tela. Máme na to predsa dobré dôvody. Okrem toho, že skrátka potrebujeme zdravé zuby, je bolesť, ktorú nám vedia spôsobiť, veľmi nepríjemná. A nie je ničím výnimočným ani to, že po návšteve zubára zaplače aj naša peňaženka.

Návštevy u zubára sa netreba báť

Problémom so zubami sa je skrátka lepšie vyhnúť. To samozrejme platí o akýchkoľvek zdravotných problémoch, ale pri zuboch predsa len trochu „nadštandardne“. K minimalizovaniu rizika problémov so zubami v prvom rade patrí ich dôkladné umývanie a samozrejme aj preventívne prehliadky u vášho dobrého zubára v Žiline.

Aj keď návštevy zubára rozhodne nepatria medzi obľúbené činnosti, súčasné postupy a hlavne najmodernejšie vybavenie podstatne spríjemňujú zubárske zákroky. Návšteva u zubára tak v súčasnosti môže byť v podstate príjemnou záležitosťou.

Boli ste už na dentálnej hygiene?

Avšak ani to nie je všetko, čo môžete pre svoje zuby urobiť. Starostlivosti o ne významné pomáha aj pravidelné absolvovanie dentálnej hygieny dvakrát do roka. Ak ste si mysleli, že to je len ďalší spôsob, ako z vás vytiahnuť ďalšie peniaze za zuby, ste na veľkom omyle. Pre vaše zuby je totižto veľmi prospešná.

Dentálna hygiena znižuje riziko zubného kazu na minimum. Môžete si doma čistiť zuby akokoľvek chcete, ale nikdy sa nedostanete do tých miest, do ktorých sa dostane dentálna hygienička s profesionálnymi nástrojmi.

Okrem toho, že pomáha vašim zubom, pomáha dentálna hygiena aj vašim ďasnám. Je to jednoduchý a účinný spôsob, ako predchádzať ich krvácaniu, či rôznym ochoreniam ďasien (vrátane parodontitídy). Tak isto vás dentálna hygiena zbaví všetkého zubného povlaku a zubného kameňa, čo sa taktiež nedá dosiahnuť bežným čistením, nech je akokoľvek dôkladné a pravidelné. Pomôže vám aj s nežiaducou pigmentáciou zubov, či zápachom z úst.

Zdroj obrázku: stockfour / Shutterstock.com